Jag letar efter rispor i ytan

Det har vart en rätt kass dag idag faktikst. Jag har städat mitt rum och alltid som det gör när jag städar slutar det med att allt ligger i sängen och jag orkar inte ta bort det förrän jag går och lägger mig och då lägger jag alltid allt i en hög på golvet. Jag lovar det kommer sluta samma idag. Hela dagen har jag också gått och kommit på undanflykter för att inte skriva på min fördjupning, men nu kommer jag bara inte på fler, så nu har jag satt igång!

Lite planer för sommaren har jag och Linnéa kommit på, och vår plan blir att försöka kunna låna huset i Dinard och dra ihop ett gäng å åka dit! Hade vart så grymt kul om det kunde bli av. :) Få försöka få det att bli av! =D

Nu sitter jag på golvet i mitt rum, nyduschad ska plugga en del nu är tanken och ikväll åker jag kanske till Fjällbacka, vi får väl se hur det blir. Hade vart kul om vi kunnat få en favorit i repris av sist.! =) haha, gissa om jag ska platta håret eller ;) 

Imorgon åker jag tillbaka in till stan, äntligen. Ja, jag längtar faktikst in till min lilla lya, har ju inte vart där på två veckor nu! Kanske ska jag gå å sola imorn kväll när jag kommer in, den lilla färg jag fick i fjällen är redan borta. I vilket fall som helst ska jag nog även träffa Ida imorn kväll med, har ju inte sett henne på lälngelänge!

Tillbaka till Ryska Revolutionen, sååå intressant ! INTE! haha ;)
Ha en bra kväll kära läsare (3 stycken eller va ni nu är ^^)

Nya Amanda??

Jaa, kanske. Första dagen som nya Amanda gick ju faktiskt bra. Linnéa sov hos mig i natt och i morse tvingade hon ut mig på en promenad innan frukosten. Jag vet inte hur hon gör, men jag tror hon är den enda som skulle kunna göra en sån sak, vilket bedrift! Efter vår pomenad gjorde vi en riktig brakfrukost med stekt ägg, korv sallad och bröd! Gott var det vill jag lova. Jag var så mätt efter den frukosten att jag inte kunnat äta förrän precis nu. När Linnéa åkte hem åkte jag till Catrine och träffade mostrar och kusiner! Efter det tog jag ännu en promenad (!) hem till Grind igen. Ja, jag är stolt över mig själv. Det värsta var ändå att när jag kom till Catrine hade Clara gjort tigerkaka, men jag sa Nej. Ja, duktig var ordet! Fortsätt så här tack, Amanda!

Igår vaknade jag av att telefonen ringe kvart över 10, det var mamma som sa att jag var tvungen att jobba eftersom dom hade massa sjuka och dessutom var det en kurs som var viktigt att jag var på inför sommaren. Så jag hade inte mycket val och en kvar senare var jag iordninggjort och på väg till Fjällbacka. Jag skämtar inte om jag säger att jag inte mindes nåt från förra sommaren "/ I vilket fall som helst var det kaos på jobbet och enda fram till halv två sprang jag fram och tillbaka och hade inte kolla på något. Sedan var det kurs som gällde fram till kvart i fem, då var det bara att slänga sig i bilen till frisören. Ja, för byta frisyr hade jag bestömt mig för att göra. Jag vet inte riktigt om jag är nöjd ännu. Jag har liksom inte riktigt hunnit vänja mig, men det återstår väl att se antar jag. Driekt jag kom hem kom min Spindel hem till mig och vi hade en riktig myskväll med massa skratt som vanligt! :)

Planer för helgen är ännu oklara, kanske blir det Fjällbacka, kanske blir det Uddevalla, eller så blir det helt enkelt en hemmakväll på Grind. Inte helt fel det heller ;)

Nej, nu tycker jag faktiskt mina kompisar Ida och Hanna kan pallra sig hem från fjällen. Det är liksom tomt att inte träffa dom på så länge! Snart börjar ju i och för sig skolan igen och då får jag ju träffa dem, jippie! Det är väl egentligen det enda som är bra med att lovet är slut.
Nu väntar i alla fall en tv- och filmkväll utan godis, kanske med en morot ;)
Over and out! 




Vad tänkte jag?

HIGH FIVE! =D


( Vad skrev jag tidigare idag? Tränings-Amanda?! Jag kan inte vart nykter. )

Träning.

jag har bestämt mig för att göra något av det här! Träna mer och äta mer nyttigt! Sommaren kommer snabbare än snabbast och innan dess ska vi göra nåt åt det.

Hej då godis,snabbmakaroner och Lat-Amanda!
Hej fullkornsbröd, frukt och tränings-Amanda!

(Jag gjorde jag-vet-inte-vad med texten och vet inte hur jag ändrar tillbaka :S)

Hur som helst, om jag ska klara det här behöver jag hjälp! Någon?! För jag kommer fan inte klara detta själv, det vet jag i alla fall!


Komplex.

Ja, ni vet, alla har vi ju dem. Vissa mer, vissa andra, vissa kan vi leva med och andra inte. Det är våra komplex jag pratar om och om någon av er sitter och tänker "Nej, jag har inga komplex"  vet jag att ni ljuger, för alla har komplex. Jag har komplex, jag har många komplex för mig själv både hur jag ser ut på utsidan och insidan. Jag skulle lätt kunna räkna upp 20 saker med mig själv som jag har komplex för. Vissa skäms jag så mycket över att ingen vet om hur dåligt hur jag mår över dem. Det behöver inte vara stora saker, antaligen är det ingen annan än jag som tänker på dem, men i alla fall, jag mår dåligt över dem.

Det kan vara lätt för er att sitta och tänka "Det är väl bara att göra sig av med dom där jävla komplexen genom att tänka positiva saker som sig själv". Men det är inte så jävla enkelt ska ni veta. Jag kämpar som tusan varje dag för att bli av med dem, men vissa går bara inte att bli av med. Vissa komplex brukar jag bara skämta bort, men om jag någongång får fel kommentar av fel människa bryter jag ihop inom mig. Självförtroendet som tagit mig flera år att bygga upp kan ta en halv sekund att bryta ner.

Det handlar om självförtroende och självbild, det har vi fått lära oss i psykologin. Bra självbild = bra självförtroende. Men min självbild kan ibland vara så jävla kasst. Det blir inte enkalre med era dumma kommentarer som bara vill få mig att lägga mig ner å gråta. Det är mitt sätt att se på er andra som är felet, enligt er. 

Men jag vet - Ni är bättre än mig, på nästan allt !!

En vecka i Åre.

Så, nu är jag hemma efter en vecka i Åre, eller i Tegefjäll om man ska vara exakt. Vi har haft en elt underbar perfekt vecka med sol varje dag. Det enda negativa med vår resa var att mamma redan första dagen gjorde en rejäl vurpa när hennes ena skida löste ut och hon skadade benet. Andra eller om det var tredje dagen bröt Johan armen och eftersom jag nästan jämt åker tillsammans med Johan fick jag hitta nya skidåkarkompisar för Johan kunde inte åka mer på hela veckan. Veckan i korthet skulle kunna beskrivas som sol, skador och massa massa skidåkning. Vi har åkt från tidigt morgon till sen eftermiddag varje dag så idag är mina ben stela som aldrig förr =P Hur bra vi än har haft det är det väldigt skönt att vara hemma. Jag har inte längtat hem så mycket eftersom halva släkten med mig, nästan den enda jag saknat är Linnéa. Ett tag har jag nästan haft lust att hoppa på nästa tåg hem till henne. Och imorgon får jag äntligen träffa henne igen. Linnéa skrev på sin blogg att vi skulle träffas 24/7 denna veckan så det är vad jag hoppas på :)

Jag har mycket att plugga denna veckan med, allt jag missade förra veckan plus att jag fortfarande inte kommit igång med min fördjupninng om ryska revolutionen. Jippie! Det är en annan sak som är så skönt med att vara i fjällen, eller vilket resa som helt egentligen, det är att man kommer ifrån verkligenhet. Kommer ifrån skolan och tänker på annat. Knappt en enda gång på hela veckan har jag tänkt på all läxa jag har, nu har jag bara varit hemma några timmar och för varje sekund växer ångesten över allt skolarbete jag måste hinna med på lovet. Men jag har tänkt att ta det lugnt ikväll och sedan sätta igång med plugget imorgon. Yes, sure bacon att jag kommer. Men man kan ju hoppas att jag är duktig och gör det iallafall. Imorgon ska jag även hinna med att åka till mormor och morfar och få våra påskägg (jaa, jag har slutat trott på påskharen, men inte mina kusiner eftersom jag är äldst!) Sedan på kvällen åker jag till Fjällbacka och träffar folk :)

Linnéa
Du är strösslet på en glass, du är det roliga i hash
Jag kan diska, laga mat, va i tid och aldrig sen
och jag tycker det är jätte kul att lyssna på problem.
Linnéa, jag står chanslös, jag är evigt DIN
<3
Jag finns här dygnet runt, varje dag, varje månad, och varje år, alltid

/Amanda!

Åre.

Snart åker jag till fjällen, om 1½timme om vi ska vara exakt. För klockan halv 5 ska vi möta upp Clara och Johan med familjer på Torp och innan dess hade jag tänkt hinna köpra en iPodladdare. Tåget går vid sju tror jag det var och i morgon vid åtta på morgonen är vi framme. Då ska mamma och dom handla mat medan vi åket till stugan och gör oss klara för en hel veckas skidåking. Hoppas verkligen det blir fint väder så vi kan åka massa massa skidor. Jag har dessutom nya skidor som bara väntar på att någon ska åka dom! I alla fall missar jag en vecka här hemma, det vill säga att jag missar påskafton eftersom jag kommer hem på påskdagensmorgon. Men det gär inte så mycket, det brukar i vilket fall inte hända nåt kul på påsk i alla fall. Och om det mot förmodan skule göra det får dom väl försöka ha kul utan mig.

I fredags var det fest i Hamburgsund, det var verkligen kul =) Tydligen var det massa bråk utanför så polisen kom och redan vid tolv avslutades hela kvällen, men det gjorde inte så mycket. Det var skönt att komma hem så tidigt iaf. Jag fick en dörr rakt i nyllet och för varje sekund som går så blir mitt blåmärke bara större "/ Tur att jag slipper visa mig i skolan med blåmärke denna gången i alla fall. Hanna snodde min cider också, men inte ens det spelade någon roll för jag hade så roligt hela kvällen! Fast även fast jag hade haft tråkigt så hade det inte gjort nåt om Hanna hade tagit min cider, eftersom det var just Hanna. Jag har alltid sagt att jag ska supa Hanna under bordet någon gång och samtidigt som jag gett upp fixar Hanna det själv.. Haha, det var kul!

Igår ville jag till Sara i Munkedal och träffa Ida, Hanna, David, Jesper, Melli och Carro (jag tror det var dom). Jag ville så gärna dit, men mamma skulle ha kalas eftersom hon fyller år i veckan och eftersom jag åker idag kände jag att det var bäst att stanna hemma. Men nästa gång vill jag vara med er?! :P haha<3

Nu ska jag ta och packa det sista innan jag åker, vi ses igen om en vecka. Ha det bra här hemma allihopa! <3

Soooooo loooong!

En sån där onsdag!

Nu sitter jag här och har nyss skirivit klart min kröniska som ska vara inne i morgon. Jag har mailat väg den till min käre vän Sofia för att hon skulle kolla igenom den å så :P Hon är bra på att skriva krönikor, för ni förstår Sofia ska bli journalist en gång i livet, fast sportjournalist då. Men skirva kan hon i alla fall! :) Jag har börjat läsa min engelskabok med, ojojoj, långt inne kanske jag är en duktig flicka trotts allt.

Igår hade vi flex, men jag var i skolan i alla fall, för klockan nio var det stödengelska och det var jag duktig och gick på. Sedan satt jag i skolan och pluggade ett tag inna jag gick till Ida och pluggade lite däär. Sen gick jag hem till mig å åt mat inna jag å Ida gick till skolan igen å pluggade lite till. Jag vr duktigt och pluggade mycket på flexdagen. Klockan fyra åkte jag till Linnéa i Göteborg<3 Det var en riktig myseftermiddag. Vi gick på stan å Linnéa handlade en massa å sen satt vi länge å fika å bara tjötade igenom allt vi missat under tiden vi inte träffas, det blev en del ^^ haha. Halv nio åkte jag bussen till Uddevalla igen och då gick jag till Filip som hade kick-off. Det var massa folk där å det var mysigt =)! Vid tolv gick jag hem å såg Gossip girl å sen sov jag.

På fredag blir det fest, Sara fyller 18, vuxen :O, å det ska firast i Hamburgsund med en massa folk :) Hoppas det blir kul. Jag ska i alla fall förfesta med Linnéa å nåra till ska förfesta i Fjällbecka innan vi åker vidare. Sedan ska nog Linnéa sova hos mig efteråt.<3


På söndag åker jag till fjällen.. woooohooo

 image126
Ta mig tillbaka till Hemsedal med mina flickor (å Filip då)


Jag har tråkigt ;)

Vad heter du? Amanda Gustavsson
Mellannamn? - Emma Josefine
Vart bor du? Grind och Uddevalla
Trivs du där? Det duger
Brukar du läsa horoskop? yes
Har du körkort? Inte ännu
Äger du några converseskor? Nej, men jag vill ha
Favoritdjur? hundar
Vad spenderar du dina pengar på? Kläder
Festar du mycket? nej,
Antal kuddar i sängen? två
Äter du frukost? jaa, oftast
Kan du baka bullar? Jag är proffs!
Har du varit med i scouterna? Nepp
Bläck eller blyerts? Bläck
Mc donald's eller burger king? donkan
Är du allergiskt mot något? pollen, pälsdjur lite nötter å så
Äger du ett busskort? Ja
Dricker du blå, grön eller röd mjölk? grön
Vad åt du till frukost? youghurt med müsli och banan
Hur ser du ut idag? tights kläninng å kofta
Har du haft sex idag? nepp
Vad såg du senast på tv? vakna med the voice
Hur svarar du i mobilen? Hallå eller Hej det är amanda
Vem ringde du senast? Linnéa
Antal timmar sömn inatt? 7-8 timmar
Sov du ensam? mm
Brukar du snusa? hör inte till vanligheten
Vad är det på din favoritnattmacka? Ost å grönsaker
Tycker du om din pappa? Ja :) det klart! <3

SENASTE PERSON SOM:
Sov i din säng: hm, pappa tror jag ;)
Såg dig gråta: Säkert hanna eller Linnéa som jag brukar se sorgsna filmer med ;)
Du gick på stan med: Vet inte
Skickade ett e-mail till dig: Brukar inte kolla så ofta

HAR DU NÅGONSIN:
Sagt "Jag Älskar Dig" och menat det: Ja,
Bråkat med ditt husdjur: har inga husdjur så nej
Drömt något helt galet och så har det hänt dig nästa dag: Inte vad jag minns

VARIT I:
Norge: Ja
Finland: Nej
Danmark: Ja
Sverige: jaa,
USA: Nej
Kina: Nej
Tyskland: Japp

FAVORIT:
Rum i huset: Mitt  rum
Typ av musik: varierar
Månad(er): juli

DE SENASTE 48 TIMMARNA, HAR DU:
Gråtit: ne
Köpt någonting: Ja
Varit sjuk: nee
Sjungit: Ja
Sagt "Jag Älskar Dig": nä
Velat säga till nån att du älskar den: Nej
Träffat någon ny: nej tror inte de
Saknat någon: Ja!!!
Kramat någon: Japp
Kysst någon: Nej

SENASTE:
Låt du hörde: Nån i morse
Film du såg: nån igår på tv, typ perfect men eller va den hette
Sak du stal: jag är ingen tjuv
Mat du åt: i matsalen
Gången du åt en 7-Eleven korv: Aldrig
Människa du slog: Anton gissar jag på
Stora bussresa: Va räknas som stor? hemsedal kanske
Gången du grät: fredags 
Långa telefonsamtal: säkert Linnéa
Senaste dusch: igår
Senaste inköp: mat
Senaste irritation: pass
Senaste glass: jag minns inte :O

FÖRSTA:
Första bästa kompis: Linda
Första jobb: Barnflicka
Första inhandlade skiva: Du är så yeah yeah wow wow martin svensson ;) Han var min idol :P
Första begravning: mammas farmor
Första piercing/tatuering: har inga ännu
Första fiende: pass
Första stora resa: Grekland

EXTRA STUFF:
Tar du droger: nej, inte så ofta
Dricker du: Ja det händer
Vad är du mest rädd för: ensamheten
Vilka kläder sover du i: t-shirt
Vart vill du gifta dig: vet inte i nån kyrka tror jag
Vem hatar du mest: hitler
Kör du bil: Ja! haha
Gillar du att ha folk omkring dig: Jaa, oftast
Är du ett hälsofreak: nej, inte ens lite i smyg
Är du ensam nu: Nej jag sitter i ett lärolandskap
Låtar som fastnar i ditt huvud ofta: hm.. vet inte
Vill du gifta dig: Ja!
Vill du ha barn: Ja

En sån där isande klump i magen.

Jag vet inte vad det är, men inom min mage så finns det en isande klump som säger att jag inte vill länge. En klump som vill att jag ska ligga hemma i min säng i flera veckor utan att träffa någon.  Utan att ha några krav eller någon press. En fjällenresa känns ganska lägligt. Då ska jag bara vara en hel vecka. Åka massa massa skidor äta massa god mat och umgås med min familj och de andra som ska med oss. Det behövs. <3

Det är inte konsigt att jag får en sån där isande klump i magen just nu, imorgon börjar återigen det vi på ÖP kallar helvetesveckan. Vi har sådana ibland, rätt ofta faktiskt och om man hade planerat tiden väl innan dessa helvetesveckor hade det kunnat vara en vanlig vecka utan helvetes framför. Men jag är inte sån. Jag får sån där himla ångest framför alla dessa veckor, trots att jag alltid klarat mig igenom de veckorna bra. Denna veckan kommer jag dessvärre inte klara det, för samtidigt som ångesten kommer i samband med helvetesveckan, så har även jag kommit in i en sån där svacka. När jag har en sån där hemsk svacka tvivlar jag på allt, självförtroendet åker i bottenoch det gäller inte bara i skolan utan överallt och vad som helst.

När jag kommer in i mina svackor behöver jag en Linnéa Gabriella Spindel. Hon får mig alltid glad och får mig att tänka på annat.  Men nu har jag inte träffat henne på en vecka så på tisdag tar jag tåget till Göteborg för att få träffa min ängel.<3
 image136
Jag gillar bilden, den gör mig på gott humör.
Jag gillar Linnéa, hon gör mig på gott humör! <3 
haha 

Dagens..

Dagens låt - Alicia Keys- No one
Dagens frisyr - uppsatt i en slarvig hästsvans
Dagens klädsel - mysbyxor å tröja
Dagens händelse - åka till stan igen (jaa, ni fattar vilken rolig dag^^)
Dagens planer - plugga, äta slöa och åka till stan igen
Dagens vill ha - Mer tid
Dagens saknad - Linnéa Spindel
Dagens drog - Sömn
Dagens tråkigaste - Allt? ;)
Dagens måste - Plugga -.-
Dagens dricka - Mjölk
Dagens köp - Inget
Dagens roligaste - Antagligen träffa Linnéa på tåget :P
Dagens mat - Lasange
Dagens mående - Trött

JAG HAR TRÅKIGT!

All press och stress.

Det är inte alltid livet är enekt, även fast man bestämt sig för att vara en positiv människa så räcker inte alltid det till. Ibland brister det bara. Man samlar en massa känslor inom sig och tillslut kan inte allt få plats inom sig. Jag blir arg på helt fel människor, förlåt för allt jag sa igår. Jag blir arg på er eftersom jag vet att ni finns kvar, oavsett. <3 

Jag vet inte om det är samma på alla skolor, men på på min blir man ofta psykisk påfrestad. Man har hela tiden massa krav att leva upp till, inte bara i skolan utan detta gäller överallt. Däremot är det skolan som får ta mest stryk när man är mitt i dessa "svakor". Man blir glad och självförtroendet ökar för varje gång man får bra betyg på en uppgift, när man inser att det ger resultat. Ofta brukar jag tänka på det när jag ska plugga, de där positiva sakerna. Ibland hjälper inte det, som igår. Igår var det såååå nära att jag bröt ihop. Eller okej, jag erkänner jag bröt ihop, i alla fall halvt. Jag funderade på vilket som var minst smärtfullt, hoppa framför tåget, skjuta sig i tån eller bara hoppa av skolan. Jag vet, man ska inte skämta om något sådant. Men det är bara så jävla mycket ibland, sådan press och stress men egentligen har jag ingen annan än mig själv att skylla på i sådana situationer. Tänk bara om jag hade kunnat vara likbra som alla andra, som klarar detta, utan svakor och med högsta betyg i allt.

Man ska inte behöva gå runt och hela tiden tänka på skolan. Ofta är det så att allt kretsar och planeras kring skolan. Man ska kunna bara ledig på loven och slappna av på helgerna, så är det inte alltid för oss. Hela tiden går man med tanken om skolan, när närsta uppgift ska vara inlämnad och när ska man hinna göra annat? Jag vet inte, kanske är det bara jag som känner så här. Men jag tror inte jag är ensam. Alla andra klarar pressen och stressen, men jag är inte alltid stark nog.

Kvällen igår gjorde mig i alla fall på mycket bättre humör. Jag åkte till Högsäter med David Holm och där träffade vi Hannakällén, Jesper och Bella och så gick vi vidare till David Torin. Vi spelade spel, käkade godis och de andra sjöng singstar, men jag vägrade. Vi hade i alla fall en mycket mysig kväll men mycket skratt!

//Amanda ♥

You know I love you

NEJ!

Nej, jag är inte stark nog.....

Jag vill bort.

Jag skulle vilja förvinna bort ett tag. Ta tag i mitt liv någon helt annanstans. Flytta långt bort där jag inte känner en kotte och bara ha sig själv och träffa nytt folk. Jag är så trött på allt just nu. Jag tänker en massa, men skulle aldrig få för mig att säga till dem vad jag egentligen tänker. Jag drömmer varje natt nuförtiden, vilket jag aldrig gjort förr. Jag skäller och är asförbannad, borde jag se det som en pik? En pik till att berätta vad man tycker och ta mer plats. Inte bara gå runt och störa sig på folk i smyg utan faktikst vara ärlig och säga som det är. Vad är bäst?

Det var precis så här det inte skulle bli, jag har lärt mig nu. Varför ska man gå runt och klaga över någon som egentigen inte spelat någon roll. Klaga över dåligt betyg, över störande personer eller över ensamheten. Ta tag i sitt liv kan väl inte vara så förbannat svårt? Folk världen över dör, och här sitter vi och klagar över något som inte spelar någon roll. Folk dör och förr eller senare är det folk som vi känner, folk som står oss nära.

Vad har vi gjort för att förtjäna det? Har man gått igenom det en gång kan det ju räcka tycker man. Men tydligen var jag inte alltid en snäll själ i mitt förra liv och förtjänar att gå igenom det en gång till. Är det så? Finns det nu en Gud, så gör han ett förbannat dåligt jobb!

Jag klarade igenom det sist gång, det tog lång tid och ärren sitter fortfarande kvar. Men jag klarade det! Ska jag gå igenom det en gång till kommer mitt liv rasa, då kommer jag inte kunna resa mig upp igen. Inga ärr kommer bildas, såret kommer vara kvar, för alltid.

Så tänk på det innan ni klagar över ert liv, folk blir sjuka och folk dör. Det är då man på allvar kan klaga, det är då man på allvar kan säga att ens liv rasar. Innan dess har man inte en enda andlening till det!

Så jag hoppas, av hela mitt hjärta att det är ett "falsk alarm", att det inte är något. Att vi klarar det, att du klarar det.

För utan dig rasar mitt liv och jag kommer aldrig någonsin kunna bygga upp det igen!


Flexdag

Idag började vår älskade flexdag, äntligen. Det känns som att jag kanske klarar denna perioden med, tack vare flextisdagarna! :) Jag har varit hos Ida och vi har pluggat, inte så mycket som vi skulle behövt, men lite i alla fall. Vi var ute i solen och tog oss en promenad med. Och åt köttfässås å spagetti idag med. Det kan man aldrig tröttna på :P

Nu har jag sett på Gossip Girl och nu I huvudet på Gynning. Gossip girl är det bästa som finns just nu, det är det man ser framemot hela veckorna.. Haha, tönt, jag vet ;)

Bion igår var riktigt bra tycker jag, en sån där vanlig mysig film =) och visst var den sorlig, men man som jag är fällde jag inte ens en tår, okej, kanske en liten liten i smyg då. Men verklige, det  är en film jag rekomenderar! Se den!

Förövrigt saknar jag Linnéa i Uddevalla, det är tomt utan henne! Även fast vi inte ses varje dag blir det så konstigt när hon inte är här. Men på fredag får jag förhoppningsvis se henne en liten stund.

60886-114
Jag är den bästa du vet, eller hur?:P

Jag är så bra!

Jag fick mitt betyg i religion A idag, MVG. Jag är sååååååå nöjd över mig själv! haha =D det får man faktiskt vara ibland. Känns skönt att allt slit äntligen ger resultat. Jonas, läraren, sa i och för sig att jag lär så kämpa riktigt mycket för att nå MVG i B-kursen med, eftersom det faktiskt inte var en stakt MVG nu. Men va fan, jag är ju nöjd för stunden i alla fall och jag satsar aldrig högre än VG, MVG är som ett plus i kanten.

Annars har dagen varit alldeles vanligt. Ida åt köttfärssås hos mig och sedan gick vi till biblioteket för att låna en bok till engelskan. Tanten som jobbade där var den suraste jag mött på länge. Människor som henne borde inte jobba bland folk! Snart ska jag och Ida unna oss bort till bion och se på Ps, I love you, har hört att den ska vara bra, men sorglig. Vi får väl se...

Allt från mig,
 Amanda, numera mvg-barn ;)

En lista igen ;)

SENASTE
1. Kompisen du träffade: Ida
2. Personen du pratade med: Ida
3. Du fick SMS av: Sara
4. Du kramade: mamma

IDAG
5. Kläder: mysbyxor och tröja
6. Bättre än igår: nej

IMORGON
7. Är det: mändag
8. Planer: skola sedan plugg och bio
9. Något tråkigt som händer imorgon: plugg

FAVORIT
10. Nummer: 5 och 8
11. Färg: grön och rosa
12. Årstid: sommar
13. Saknar du någon?: ja
14. Humör för tillfället?: helt okej

FRÅGOR OCH SVAR
15. Det första du gjorde I morse? somnade om

16. Vad åt du sist?: macka
17. Vad irriterar du dig på?: en viss sak
18. Tror du på distansförållanden?: nja. kanske
19. Vem tänker du på just nu?: pass
20. Tror du att personen tänker på dig med? nej
21. Vart reste du sist?: till lägenheten
22. Vad gjorde du igår kväll? hade mys med mina änglar
23. Liknar du din mamma eller pappa?: lite av varje
24. Ler du ofta?: aa, jag tror det
25. Välj en, kärlek, skönhet, kreativitet?: kärlek
26. Önskar du dig något när du ser en fallande stjärna?: jaa
27. I vems säng sov du i igår natt?: min egen
28. Vilken färg har din tröja?: beige

SORG
29. Har du någonsin gråtit tills tårarna tagit slut?: mm
30. Har du någonsin gråtit dig till sömns?: har hänt
31. Gråter du när du skadar dig?: ibland

GLÄDJE
32. Är du en glad person?: oftast
33. Vad gör dig glad?: mina vänner
34. Önskar du att du var lyckligare?: jag är rätt lycklig som jag är
35. Är lycka överskattat?: jaa, man insere oftast försent hur lycklig man var vid en viss tidpunkt, man tar inte vara på stunderna
36. Kan musik göra dig glad?: ja!

KÄRLEK
37. Har någon annan än din familj sagt "Jag älskar dig"?: ja
38. Har du någonsin sagt "Jag älskar dig" och menat det?: ja
39. Har du en flick/pojkvän?: neej
40. Är du nöjd med det?: näe =P
41. Är du kär?: näe

HAT
42. Vem hatar du verkligen?: pass
43. Har du någonsin gjort en hat-lista?: japp! vem har inte
44. Är du en mobbare?: nej, det hoppas jag väl inte
45. Har du varit så arg på någon så du börjat gråta?: ja!
46. Har du blivit sviken någon gång?: mm

SKOLAN
47. Gillar du skolan?: jag gillar skolan men inte plugget
48. Favoritämne?: relgion å historia
49. Värsta ämne : geografi, engelska och spanska
50. Är skolmaten godare än på din tidigare skola?: jaa.. det tycke jag nog


Hemma?

Nu är jag i min lägenhet igen, trots att jag bara varit ifrån min lägenhet sen igår förmiddag så är det alltid lika skönt att komma tillbaka. Det är alltid lika skänt när jag kommer hemhem till huset. Jag gillar båda ställena mycket, men bara en kombination av båda. Jag har lärt mig att uppskatta allt mycket mer när jag har det såhär. Att komma hem till min familj hemma, få lagad mat, få sova i mitt rum i min säng och reta skiten ur min bror det gillar jag, till en viss mängd. Sedan varje söndag när jag åker därifrån tänker jag; Gud vad skönt att åka ifrån det här stället. Nu är jag alltså i lägenheten igen och tillbringar all min tid framför datan eller tv:n. Ja, det är det jag gör mest här, och pluggar då. Min lilla lägenhet, min alldeles egna. Inte stor och heller inte särskilt fin, men så mysig. Jag gillar alltså min lägenhet mycket.

Denna helgen har gått så grymt snabbt, men jag har haft en bra helg. Den bästa på riktigt länge. Gårdagen var mysigare än någon kväll på riktigt riktigt länge.

Denna veckan kommer bli tuff och samma nästa vecka, mycket plugg nu innan jag åker till fjällen. Så imorgon kommer jag ta tag i skiten och i alla fall komma i gång lite med min fördjupning, på kvällen unnar jag och Ida oss att gå på bio. Vi unnar oss rätt mycket när vi ska plugga, pizza, shopping och i morgon alltså bio. Ps, I love you ska vi i alla fall se. Tisdag börjar vår älskade flex och då ska jag försöka få mycket pkugg gjort, sola ska vi nog kunna unna oss också ;) haha. Onsdag och torsdag tillbringar jag nog med min Hannakällén, engelska ska vi göra då. Linnéa är på praktik nu så nästa vecka funderar jag på att åka in och hälsa på henne en dag =D

Jag är hel igen.

Du kan vara lugn, jag har glömt bort dig, lagt dig bakom mig och raderat alla minnen jag en gång hade. Du behöver inte oroa dig, du ska aldrig mer behöva ha mig nära. Så det är det som gör så ont, att du inte förstår det, att du inte kan hälsa på mig när vi möts eller åtminstone titta åt mitt håll. Jag ska inte släppa dig närainpå en gång till och jag ska inte  bekymra dig med min närvaro länge. Jag har inte gjort det på säkert fyra år, jag har gått vidare, så jag vore tacksam om du också kunde göra det. Det skulle kännas bättre för mig då. Du sårade mig, mer än någon människa någonsin gjort. Du var min bästa vän, men jag var inte din. Men jag är hel igen, äntligen! Jag har kunnat gå vidare, utan ett hål i mitt hjärta.

Jag behövde bara få ur mig det, en gång till. Kanske mest för att slippa plugga eller bara för att det var nödvändigt.
Över och ut, Amanda <3


 

Helgen.

80-talsfesten igår var rätt kul faktiskt. Det roligaste med hela kvällen var helt klart att göra i ordning sig, att gå på fest och inte försöka göra sig så snygg som möjligt. Jag å Ellen tuerade våra hår och hade ett halv ton hårspray i det för att får det på plats, massa smink i olika färger, ja det var kul helt enkelt.! Roligast var det när vi skulle gå ifrån Ellens lägenhet till Sofia och Lenita, oj vad folk kollade på oss, konstigt nog ;) haha. Kvällen var helt okej, jag var rätt full och det är ju alltid kul ;) haha. kvällen avslutade jag och Ellen på donkan sedan begav vi oss båda hem till oss själva. Då insåg jag plötsligt hur trött jag inte var, jag satte mig framför datan, vilket jag kasnke inte skulle gjort. Det kommer jag väl få höra ett tag framöver ;)

Imorse vakande jag, tog en lång dusch för att få ur allt hårspray sedan hämtade mamma och pappa mig och vi åkte ut till torp. Jag lköpte mig ett par nya skidor =D snacka jag har skidabstinens nu eller. Bara två veckor kvar nu =D

Kvällen idag har jag tillbringat med mina änglar Linnéa, Sara, Lilla Linnea och Ellen <3 Vi har haft det så kul. Kvällar som denna vill man ha mer av. Vi dansade och sjöng till gamla låtar hela kvällen och skulle nån sett oss skulle dom trott vi var fulla som as ;) Men icke, vi är duktiga flickor som kan behandla spriten bättre än så ;) haha. Ett kontrak hann vi även med att skriva, eller snarare en liten tävling. Det kan nog bli kul :P

Det har varit en bra helg helt enkelt, imorgon ska jag kanske plugga lite och hälsa på in Ebbi och ge henne en födelsedagspresent i efterskott =D sedan beger jag mig in i stan igen.

Veckans bästa: FLEXDAGEN börjar igen

// AMANDA <3