80-talsfest

Det blir 80-talsfest ikväll i alla fall. Det kan nog bli riktigt kul. Jag ska ha kontiga kläder å konstig smikning, å håret på ett riktigt 80-talssätt ;) haha Jag är laddad för en dunderkväll och i annat fall är det ju inte värre än att jag går hem igen. Blir det tråkigt eller om jag är för full redan klockan elva kan jag ju lika gärna åka med Peter enda hem redan ikväll. För full är tanken att jag ska bli. Fast bara lagom full =P Aja, vi får väl se helt enkelt. Årerkommer i morgon och berättar hur jag haft det, och kasnke kommer det även ut bilder.

Dagen i skolan har varit lugn, vi har bara haft engelska. Vi var seriösa nästan hela lektionen, sedan hade jag och Ida handledning å Ulrika, vår engelskalärare, visade oss ett bra program där man kan testa sina språkkunskaper. Något för mig helt enkelt ;) haha

Nu ska jag städa min lägenhet innan jag går till Ellen där vi ska fixa oss samt ha en liten förfest, bara hon och jag =)

Sooo looong

Tack Linnéa

Linnéa har gjort om min blogg litegrann.. Det blev fint tycker jag, grönt är skönt!
Hon är snäll =)
Tacksomoket!!
<3

Valsituationer leder till ångest!

Denna veckan har varit hektisk och jag har inte hunnit att skiva förrän nu. Mycker plugg men alldeles för lite gjort. Svenska- och religionsprovet är iallafall gjort nu och idag hade jag och Hanna även vår gympalektion. Vi fick bara fina ord av våra käre gympalärare Jörgen. Det är rätt kul att i nästan alla ämnen på vår skola är lärarna stenhårda på betygen men inte Jörgen inte ;) haha. För honom är det lätt som en plätt ^^ Fler lärare som honom borde vi haft!

Igår åkte jag och Ida till torp för att komma bort från plugget, Ida gjorde slut på massa pengar men jag gjorde bara slut på lite =P Jag och Ida unnade oss en pizza när vi kom tillbaka in till stan. Ida var iallafall värd det, eftersom hon tränat en massa. Men jag är lika lat som vanligt.  Vi hann med att plugga lite innan jag gick till Linnéa, jag skulle nämligen sova där eftersom pappa sov i min lägenhet. När jag kom dit var Linnéa massa trött, men sedan när klockan blev mer blev hon pigg som en ananas. Vi tjötade en massa och snackade mycket skit. Det gillar vi =) haha. Förövrigt älskar Linnéa mig mest, så den som närmar sig henne utan tillåtelse lär jag stycka levande ^^ Så det så.

Jag kan inte bestämma mig hur jag vill göra imorn, stanna i stan och festa eller åka hem och slappa med pappa och Anton? Det låter rätt lockande båda två=P fast 80-tals fest verkar iofs lite roligare just nu.. aja vi får väl se.. det är som existeisalismen säger (eller va den nu heter) valet leder till ångest ;) haha

Nu ska jag inte plugga ett dugg uatn gå och sola med Ida (Linnéa dissade oss för sina andra vänner) och sedan kanske vi hyr film eller nåt sånt =D

Over and out
Amanda <3


En lista.

Fem SKULLE:
1. Skulle du vilja vara längre? - ja tack!
2. Skulle du vilja väga mer? - nej mindre
3. Skulle du bli arg om din pojkvän gjorde slut om du har/ hade någon? - jaa eller ledsen i alla fall
4. Skulle du vilja ha sex med en kändis? - aa
5. Skulle du vilja dricka dig full nu? - alltid :P

Tio KAN:
1. Kan du röra på öronen? - nej

2. Kan du slicka dig på näsan? - inte ens nästan
3. Kan du kolla i kors med ögonen? -  noo
4. Kan dina föräldrar lita på dig? - Det hoppas jag
5. Kan du låta bli att prata på 4 timmar? - om jag sover i alla fall
6. Kan du va på en fest utan att dricka? - aa, det kan jag väl, fast jag får roligare med ;)
7. Kan dina vänner lita på dig? - jaa, det hoppas jag väl
8. Kan du tänka att pierca dig i naveln? - nja..
9. Kan du suga? - haha, vad? ;)
10. Kan du låta bli att spendera pengar i en affär om du har pengar? - Tror inte det ;)

Elva HAR:
1. Har du någonsin ljugit för dina föräldrar? - har hänt
2. Har dina föräldrar sagt att dom älskar dig? - jaa
3. Har du syskon? - ja, en bror
4. Har du någonsin haft sex med någon? - nej
5. Har dina föräldrar ljugit för dig? - kanske om något litet obetydligt
6. Har du varit full den här månaden? - japp :)
7. Har du redan tröttnat på dom här frågorna? - aa lite
8. Har du borstat tänderna den senaste timmen? - nej
9. Har du funderat på hur det skulle vara att testa droger? - Funderat har jag väl, men jag skulle ju inte vilja direkt
10. Har du blivit påkommen när du har haft sex, om du har haft det? -
11. Har du ljugit på någon fråga än då? - Nej

Tjugo VEM:
1. Vem är din bäste vän? - Neapea
2. Vem älskar du? - Min familj och  mina vänner
3. Vem hade du senast sex med? -
4. Vem vill du bli full med? - Linnéa och Ida
5. Vem är den bästa artisten? - Vet inte, Winnerbäck kanske?
6. Vem pratade du senast i telefon med? - Sara :)
7. Vem har du en liten crush i? -
8. Vem är snyggast i hela världen? - Killen i dagboken och Chad Michel Murrey
9. Vem skulle du ge en miljon till om du var tvungen att ge bort det? - Mamma och pappa, eller till nån bra fond, typ cancerfonden

10. Vem är snällast i världen? - Lilla Linnea antar jag
11. Vem är din bästa kompis? - Men jag har ju redan svarat, det är fortfarande Linnéa
12. Vem vill du prata med? - Hannakällén
13. Vem sov du senast med? - Linnéa Spindel :P
14. Vem såg du senast full? - Dom på festen sist vecka
15. Vem vet allt om dig? - ingen vet allt, men Linnéa vet mest :P
17. Vem kysste du senast? -
18. Vem kramade du senast? - Johanna
19. Vem kan berätta allt för dig? - Alla som litar på mig.
20. Vem kan du berätta allt för? - Linnéa och Hannakällén


En lördag.

Jag vaknade med en konstig känsla imorse. En känsla jag aldrig tidigare haft. Jag tänkte "Idag ska jag ut å springa". Bli inte förvånade kära läsare, det slutade ju såklart med att jag inte sprang. Men hallå, ett steg på vägen är ju att faktiskt få känslan! Jag hade tänkt att springa, faktiskt helt seriöst, när jag insåg att jag inte har några springskor. Ett par springskor ska införskaffas och kanske till och med nya (eller okej, jag har inga gamla heller)träningskläder. Jag är på rätt väg!

I morgon är det söndag, vilket betyder att ännu ett lov har förvunnit snabbare än att jag hann blinka. Veckan har varit lugn men jag har haft något att göra varje dag. Tisadags var jag på torp med mamma och Anton och sedan lunchade vi med pappa på pita. På eftermiddagen/kvällen träffade jag Hanna och Sara i min lägenhet. Onsdag kom Ida hem till mig, vi slöade mest framför tv:n och åt negerbollar. Hon sov hos mig. Så delar av torsdagen var jag med henne med. På kvällen åkte jag till Fjällbacka och träffade Lilla Linnea, Sara G, Linnéa och Ellen i lillans sjöbod. Det var en riktigt myskväll med fruktsallad och glass. Vi skrattade en massa och hade bara allmänt mysigt. De är så mysiga de tjejerna <3. Jag sov hos Linnéa den natten och på morgonen när vi vaknade fick vi ett väldigt godissug (ÄT INTE GODIS AMANDA) det slutade med att vi låg i sängen och käkade godis. Gott ;) Johanna kom och hälsade på oss. Det var minsann inte går vi såg henne senast. Jag har saknat henne så mycket <3 Vi pratade och spelade kort. Jag åkte med mamma hem nr hon slutade jobbet och vi hann inte mer än  hem och göra oss iordning för Ebbis 10 årskalas. Vi såg på film från när vi var små. hahaha, det var det roligaste på länge och det slutade med att Clara storlipade, jag fick såklart bara en liten tår i ena ögat ;) Kul var det i alla fall och se på sig själv när man var liten. Man glömmer bort en hel del genom åren kan jag ju säga.

Idag har jag varit hemme hos Ebba igen, för det är egentligen idag hon fyller år. Hon hade fått ett airhockeyspel så det spelade vi såklart, sedan hade hon fått Svenska Schlager på singstar så sjunga gjprde vi med. Även idag såg vi på film från när vi var små. Vi såg på en av våra Fame Factory kvällar, en helt vanligt sak i vår familj. Jag, Clara, mamma och Catrine hade övat in varsin låt som vi sjöng och dansade till som sedan de andra fick betygsätta. Ja, en helt vanlig sak i vår familj. Så vi har planerat in en ny kväll, fast denna gången Melodifestivalkväll. Så det är ju bara att börja fundera på vem jag ska vara denna gången. Förslag?

Nu har vi just ätit och snart blir det efterrätt. Ikväll slappar hela familjen Gustavsson framför Melodifestivalen! Bäst att vila upp sig inför tre veckor i skolan, sedan åker vi till åre!

xoxo Amanda <3

En helt vanlig måndag.

Hur gör man egentligen för att få lika bra bloggar som Blondinbella och Stina-lee?  Vad skriver man och vad intresserar folk egentligen? Äh, jag kommer aldrig bli lika bra som dem, jag är alldeles för Vanlig-svensson. Men jag gillar det, att läsa bloggar, drömma sig bort till någons annans värld. Jag kommer aldrig bli som dem. Jag kommer nog aldrig bli någon annan än en vanligt liten svensson Amanda.

Fast vad gör det egentligen? Det är väl bara att bita i det sura äpplet och acceptera det som det är. Acceptera att man är född här och inte i Stockholm, att jag är född Gustavsson istället för vonJagvetintevad. Men man kan också välja att stanna kvar här, att leva som en Svensson och skaffa barn och gifta sig innan man blivit 25. Inte hinna leva livet. Man kan bo på Grind om man så vill.

Eller

Så kan man göra något åt det. Kanske ta studenten, resa bort, långt bort, leva livet där. Festa och få en massa erfaranheter. Eller, flytta till en storstad, utbilda sig, festa och leva livet där. Hinna festa på stureplan. :P

Man kan välja att jobba på konsum i Fjällbacka, eller flytta iväg och utbilda sig. Bli något stort.

Jag vet inte vad jag ska göra med mitt liv, har inga framtidsplaner. Men, jag, jag ska bli något stort i mitt liv. Jag ska se tillbaka på liv och vara nöjd. Nöjd med att jag var en sån som vågade ta chansen.

xoxo En helt vanlig Svensson-Amanda


Lördag o Söndag.

Fredagen blev bra, vi var hemma hos mig, Lilla Linnea, Sara G, Lina, Oscar, Jonna, Filip och Mocke och spelade ölspelet. Senare på kvällen kom även Melli och Emelie Asplén. Det var en lugn kväll för min del, men kul ändå. Jag åkte hem med halv 12 tåget på igår och sedan gick den dagen mycket fort. Jag var en sväng nere hos mormor och jag hann inte mer än att komma in förrän hon tjatade med mig på en promenad. Vi gick hem till oss och mötte mamma och Jolly på vägen. På kvällen åt vi mat och såg på melodifestivalen. Kul att inte Carola gick vidare, en skäll måste jag säga. Jag var dötrött igår kväll och somade vid halv 11.

Imorse vaknade jag vid 11, åt frukostyt och sedan la jag mig på Antons rum och såg reprisen av Let´s dance. Linnéa ringde mig vid ett, då låg jag fortfarande kvar, i pyjamas. När Linnéa berättade att hon varit och tränat får jag väl erkänna att jag fick rätt dåligt samvete.. men men =P Efter middagen hade jag faktiskt planerat in en långpromenad med Jolly, men precis innan jag skulle gå ringde min kusin Ebbi och ville att jag skulle följa med på bio, Förtrollad. En halv timme senare hade jag hunnit med en kort promenad och även duscha innan Catrine och Ebba hämtade mig. Bion var väl helt okej, jag har ju sett bättre, men även sämre. Den var lite småmysig sådär.

Nu ikväll ska jag se på En annan del av köpning och sedan Wallander filmen.

Det är skänt med lov nu, en hel vecka utan skolan och framförallt sovmorgon varenda dag. Det är skänt att inte ha för mycket planer, på onsdag ska jag nog träffa Ida och torsdag Linnéa och kankse Johanna <3 Jag saknar henne så mycket.
xoxo you know you love me // Amanda <3

Fredag.

Idag vill jag bara säga att Hannakällén är underbar och jag älskar henne mycket.
<3<3<3

Alla hjärtans dag.

Det har hänt nåt otroligt, igår hade jag hela 7 stycken unika besökare. Det mina vänner, betyder att jag är på väg upp mot toppen, upp mot Blondinbella och alla andra. Se upp, snart är jag ikapp hennes 16000 unika besökare ;) haha  

Det är alla hjärtans dag idag. Och jag tycker ändå att jag haft en bra dag. Okej, bortsett från Konfliktlösningen. Religionen var helt okej, och vi var så seriösa i min grupp ;) Idrotten var väl okej, Ida och Melli gjorde det bra och jag fuskade inte en enda gång ^^ haha. Konfliklösningen var lika trist som vanligt, och de anda var lika korkade som alltid.

Efter skolan hade jag och Ida planerat att sola, men Jesper och David tjatade med oss på dejt på Pita ;) haha. Man får ju passa på när det är alla hjärtans dag. Så jag, Ida, David, Jesper, Victor, Lina och Filip var där och åt. Jag år pita, med kyckling och guacemole :) Det var gotti. Efter vår trevligt måltid begav sig jag och Ida till solariumet. Det var skönt att sola och rätt välnbehövligt om man säger så. Inte för att det syns så mycket, men i alla fall. Jag gick till Linnéa efter det och plötsligt fick hon med lust att sola, så jag följde med som moraliskt stöd, fick ju vara snäll dagen till ära.

Nu har Linnéa just gått hem och jag har precis duschat. I morgon blir det fest =) wehoo massa skoj hoppas jag det blir! Sedan ser jag framemot en slappishelg. Vi ska vara hundvakt i helgen så äntligen får jag leka med Jolly igen! :)

// xoxo, you know you love me <3 ;)

Profilval?


Pedagogik, samhäll eller kankse rent utav nautur?
Vad ska man välja?

Onsdag.

Idag är det en bra dag, vi hade endast svenska och sen spanskaprov. Så skoldagen var slut vid elvatiden. Då gick jag och åt i matsalen med Sarri och Malin (köttfärslimpa å sås som smakade pepparkaksdeg, ingen hit direkt). När jag kom tillbaka till skolan sa Lilla Linnea att hennes pappa kunde köra hem alldeles direkt. Och det var jag inte sen att tacka ja till. Så jag kom hem till Grind redan vid ett idag. :) Så skönt. Nu har just min bror kommit hem och vi har ätit glass. Snart ska jag göra relgionsläxan till i morgon och ikväll ska jag laga mat åt mamma och Anton å sen ska vi nog se på Grey's Anatomy, i alla fall jag och mamma. Anton vill nog se Lost. Jag är så besviken att dessa två program går samtidigt, när jag bestämt mig för att börja fälja Lost igen.

Hej, dagens I-landsproblem
Men är det något jag blir sur på så är det tv-krockar. Jag kan ju knappast banda det ena, det vore lite väl nördigt. Det hade jag bara gjort i värsta fall, typ om One tree hill och Grey's gick på samma tid. Nu kommer ju det aldrig ske, eftersom båda går på kanal 5. Men ändå, fatta paniken ;)

Igår var det Gossip Girl, det är bara så bra och han är ju så snygg den där Dan med ;) grr.. haha.  Ja, ser ni inte Gosspi girl, kära läsare, borde ni verkligen börja innan det är försent ;) Jag funderar på att läsa böckerna någongång, ja, typ samtidigt som vi slutar få massa läxor.  Undra om böckerna är lika bra, eller kanske till och med bättre? =O  haha

Imorgon börjar även Grey's Alisons nya serie, jag tycker faktiskt inte att den verkar så bra. Men den som lever får se.

Oj vad jag gillar när alla serier sätter igång igen så här efter uppehållen. Jag  är en riktig serienörd när jag tänker efter. Lyckligast hade jag varit om man bestämt en återförening av OC eller vänner. Men det tror jag inte kommer hända, tyvärr.

Nu måste jag göra läxa innan kvällens tv-program börjar.
Over and out
// er trogna bloggare Amanda


Tisdag.

Jag har lyckats göra om min blogg, lite. Mer kunde jag inte, men det var en bra början tyckte jag ^^ haha.
Dagen idag har varit väldigt lik gårdagen. Idag fick vi fakta om profilvalen inför trean. Jag vet inte vad jag ska läsa ännu, men det lutar åt pedagogig, det är nog det enda som passar mig lite. Sedan massa sp och historia idag med. Kristofer gav mig en 500sidor lång bok att läsa om ryska revolutionen, ofta jag kommer läsa den liksom.

En stor sak som hänt idag är att Hannak har gett sin in i bloggvärlden, lycka till säger jag ! haha
http://hannakallen.blogg.se/ Kika in vettja !

Som sagt har jag spanskaprov imorgon, och ja, jag har inte börjat plugga ännu. Snart är det lov i alla fall, efterlängtat såklart. Jag tror seriöst jag behöver en vecka på mig bara för att sova och vila ut mig, en dag är planerad för bio med massa tjejer i min klass, en dag till Hanna och Bella, en till Johanna och förhoppningsvis en dag till fest. Det var en del planer ändå, men någon slappdag ska jag nog få mig.

Ikväll ska jag äta macka och se på Gossip girl, (som förövrigt börjar bli min nya favoritserie) och I huvudet på Gynning. Kanske blir det lite plugg med. Och föresten, imorgon början Grey's Anatomy =) äntligen. haha, då vet vi i alla fall vad jag, Hanna och Signe kommer prata om på torsdagar ;)

//Amanda <3


Måndag.

Jag provade på att ha lösenordsskyddad blogg ett tag, helt enkelt för att jag trodde att det skulle vara enklare att skriva av sig när man visste vem som läste. Jag har tagot bort det nu, vill folk läsa min blogg ska jag väl inte hindra dem. Antagligen är det många som vill det ^^

Idag är det en helt vanlig måndag. Jag struntade i mentortiden i morse och gick istället på Bangladeshmötet som Jonna häll i. Jag ska tydligen vara med och planera hela Bangladeshdagen, men det kan nog bli kul och pengar till barnen i Bangladesh ska vi samla in. Sedan på geografin såg vi på Day after tomorrow riktigt bra tycker jag att den var. Spanska, prov på onsdag! Jippie, jag som pluggat så alla läxor så det ska ju inte vara några problem. Haha, om det nu hade vart så väl. Jag har inte gjort en spanskaläxa seda sist prov och jag har slutat säga att jag ska bättra mig med spanskan. För det kommer aldrig ske. Psykologin var rolig idag och det slutade med att nåstan alla blev sura på varandra ;) haha

Efter skolan gick jag och pea till Willys och handlade mat. Sen gick jag raka vägen hem för att göra pasta och bacon. Det slutade med att brandvarnaren började pipa och jag fick ställa mig på stolen och hoppa och slå på varnaren i luften, två gången. Baconen smakade kol och hela lägenheten luktar bränt. Ingen häjdare direkt ;) Sedan dess har jag hunnit sitta framför datan, sett på tv och städa lite. Allt för att inte behöva plugga spanska.

Helgen var rolig, i fredags kväll började med Ölspelet med Linnéa, Sara G, Sara H, Lilla Linnea och Melanie <3 Efter en massa dans och söndriga saker gick vi vidare till Filip där Lina, Jonna och Patte var. Där drack de massa öl och rökte vattenpipa för att sedan klippa håret på Filip och Patte. Säga vad man vill, men kul var det ;) Lördagen åkte jag med min familj till Göteborg. Eller ja, jag körde faktiskt hela vägen =O Jag och mamma åkte med Maria till Ikea medan Pappa pch Anton åkte med Michel, HUgo och Hampus på båtmässan. Jag handlade en del smågrejer till lägenheten. På kvällen åt vi god mat, såg på melodifestivalen och efter det spelade vi melodifestivalspelet. Det var kul, trots att jag hamnade i ett lag som var värdelösa ^^ På söndagen åkte vi igen till Ikea, fast denna gången var hela familjen med för vi skulle köra bokhyoor till mammas och pappas sovrum. Det var minst sagt trångt i bilen på vägen hem. Vi stannade till i min lägenhet och fixade iordning med mina nya saker och sedan beställde vi hem pizza. Jag stannade kvar i stan eftersom jag var tvungen att skriva klart min psykologiuppstats.

// Amanda
                                               image135

Ibland är det tillåtet att drömma.

image134

Då kommer drömmen om att inte vara mänsklig,
ja, då kommer offrens antipati
sorgen över allt som är verkligt
ja, då kommer sagan om en fantasi

Det har tidvis gått bra.

Det är två år sedan nu. Två år sedan beskedet, sedan rädslan och sedan saknaden. Det går fortfarande inte en dag utan att jag tänker på dig. Utan att jag känner rädslan som jag hade då. Saknaden har jag fortfarande, inte lika stark men den finns här. I början såg jag det bara svart, såg dig som den sjuka du var. Såg allt det dåliga. Det var inte det jag ville, antagligen kommer det alltid vara det jag minns mest, men inte bara. Nuförtiden kan jag även se allt bra. Det är inte alltid lätt, för du var inte enkel. Det minns jag väl, du var inte alltid som oss alla.


Fortfarande är det 2 februari som jag minns mest, allt annat tog jag för givet. Jag saknar dig, och den du var. För du var som jag. Vi var lika, det kan ingen annan säga någonting om. Ditt förgående påverkade dig mycket. Det var inte positivt. Det som hade hänt, vet vi inget om, kommer aldrig att veta. Vi kan endast ana och tro, inget mer. Det som hände den 2 februari 2006, det innan och det efter, det har påverkat mig och förändrat mig. Kanske inte bara negativt, hur det hade blivit annars lär vi aldrig få veta.


På två år hinner man glömma mycket, men man hinner även minnas en hel del annat man inte tänkt på innan. Man hinner gå vidare, men man hinner aldrig någonsin glömma helt.

Farmor, du är saknad. Fast vi klarar oss ganska bra utan dig nuförtiden. Vi har vant oss. Inget är längre sig likt, men vi klarar oss. Vi går vidare och visar att vi är starka.   



Du är saknad <3