2008-04-29 Tisdag

Jag skrev i ett tidigare inlägg att jag lär Ebba, min 10 åriga kusin, allt som jag kan. Denna bilden visar bra vad jag menade med det tycker jag! =) haha


60886-139

Igår såg jag, Ida och Linnéa 27 dresses :) Den var bra, värd att se. Det roligaste var att det bara var vi tre på hela bion :P haha


Nu sitter jag i skolan trots att det är flex å försöker få lite plugg gjort. Jag gick just till pappas jobb och han lyckades bra med att göra bort mig. 
 
Vi har haft lunchmöte idag, jag, Melli, Ida och David. det var kul och våra planer tror jag kan bli mycket braa!=)

imorn är det valborg. Jippie =) Förra valborg var rolig, hoppas att det blir lika roligt och lika bra väder imorgon. Det var dessutom samma dag som jag tackade ja till min lägenhet. Sncka om att tiden går fort.

Tillbaka till plugget!

Amanda!


60886-138

Idag har vi haft nationellt prov i engelska, skrivdelen. Den gick åt helvete. Nu har jag gjort det bästa jag kunde, å räcker det till ett G så är jag gladast, annars får jag väl få förlängd kurs då.

Ikväll ska jag nog gå på bio, 27 dresses! =) det får man unna sej efter np prov ;)
På onsdag är det valborg, då blir det fest!
Och på lördag ska vi se på dagboken.
60886-138
Jag älskar ju den filmen, han är snyggast. å dessutom kan han både ro och bygga hus ;) Det är ju allt man behöver. Det säger Signe iallafall! ^^ Signe har förövrigt schyssta nåt som rimmar på skrattar..... hahahaha 

Och ja, bloggen är fortfarande inte klar, men jag hatar den. Snart så ska jag få orken till det.
Och detta var världens tråkigaste inlägg...

// Amandapanda

2008-04-26 Lördag

Linnéa ringde mig just, det enda som hördes var när hon sjöng falskt till Björn Rosenströms flickorna som busar. Hon var nog full, den lyllosen. Flickorna som busar är min och Linnéas låt brukar vi säga, den har vi ju lyssnat på ett par gånger under våra dar. Den och mister cool ;) I vilket fall som helst festar Linnéa fast jag ligger hemma i sängen och ska snart sova, för jag är så trött så trött. Jag sparar mig med festandet til på onsdag när de är valborg! Hoppas verkligen det blir bra väder då så vi kan festa ute, då är sommaren ta mig fan inte långt borta ^^

Igår var jag på fotboll, Ljungkile mötte ifk. Jag gillar egentligen inte fotboll alls, men jag tyckte verkligen det var kul igår. vilketn stämning det var. kanske inte världens bästa match men lsk vann iaf och det var ju det viktigaste. Snacka coolt alltså. Förr i tiden, typ när jag fick i sjuan åttan tyckte jag om fotboll. Jag gillade att se på fotbollsmatcher. Nu har det försvunnit helt, men efter igår känner jag att det verkligen är kul med fotboll, till en viss gräns såklart. Efter fotbollen åkte jag, Melli och Jesper till Vistor och eftersom det inte gick någon buss till stan så sent blev det att vi sov över. Vi spelade tv-spel och såg på film. Det var en kul kväll! =)

Idag vaknade vi alldels för tidigt för en lördag. Det var nämligen dags för Bangladeshdagen (stavning?) som Jonna anordnat! Det hade hon gjort bra tycker jag. Jag, Ida och Lina sålde lotter ochd det var helt sjukt hur mycker lotter folk köpte. Det var en familj som köpte lotter för säkert 500kr. Sen vann de ju en hel del fina saker, men ändå 500kronor! jaja, pengarna går ju i alla fall till att barnen i Bangladesh kan gå i skolan.

Nu har jag just sett ett avsnitt av One tree hill. Sheeeeet, va bra säger jag bara! å jaa, jag ska snart fixa i ordning bloggen! nu känner jag mig snart laddad för det igen. Nu ska jag sova!

Godnatt!

2008-04-22 - Blogg, vår och teoriprov

Jag hatar min blogg, vet att den är ful och fel just nu, men jag orkar bara inte ändra. Jag hyr in nån, seröst, som kan fixa det år mig. För jag hatar det :P haha. Så snälla människa, hjälp mig?! :)

Det är vår nu, verkligen vår på riktigt. Jag önskar det kunde vara såhär alltid. Bara kunna sitta i solen och äta glass med alla skolkompisar! Jag har gjort det i två dagar nu, suttit i flera timmar i solen och bara glassat. Det är fanimig livet det! :) Haha.

Idag var jag mjed Ida och när hon gjorde sitt teoriprov. Efer en minst sagt knäpp bussresa, med trafikolycka och massa telefonsamtal, kom vi fram och medan Ida satt och skrev provet skulle jag plugga, men jag var så nervös för henne att jag knappt fick nåt gjort. Ida var i alla fall bäst och klarade provet helt utmärkt.

Jag saknar Sofia, mycket. Nu vill jag bara sitta med dig i solen, äta glass och bara snacka skit. Hoppas vi snart ses, min soffipropp <3
Förresten, älskar jag denna bilden på Sofia :)
60886-100

//Amanda

Ny layout!

Ny layout, som jag faktiskt gjort alldeles själv denna gången:) Va tycks? ;)
Jag behöver nog lite hjälp av Linnéa att fixa det sista, men jag tycker faktiskt jag var duktig som klarade det såhär långt :P

2008-04-20 Söndag

Det är söndag och som vilken söndag som helst har hela denna dagen bara varit en lång väntat. I förmiddags åkte jag pch mamma och kollade på Ebbi som hade dansföreställning. Hon var sötast, min kusse.<3 Annars har jag inte gjort nåt på hela dagen, slöat på altanen, tagit en promenad och pluggat ytterst lite. Helgen har varit superlugn, jag var ensam mellan fredag och lördag eftersom min familj var i Göteborg. Igår på dagen var jag, lilla Linnea, Sara G och Sara D modeller för Linnéa för nåt fotoskolarbete hon skulle göra. Linnéa lurade ut oss i vattnet, vilket var svinkallt. Så kallt så det gjorde ont på fötterna. Trots att det var kallt ute var det riktigt kul faktiskt. :) Sen om bilderna blev bra återstår väl att se. Jag lägger ut bilder så fort jag fått dem av Linnéa. 

Nu är jag i lägenheten igen och har en vecka framför mig av plugg. Men jag ska hinna med annat också. På tisdag ska jag följa med Ida och göra teoriprovet eftersom hon inte vågade åka själv. Anna-Lena, min faster som bor i Stockholm, kommer hem i veckan. Jag tror inte jag sett henne sen typ november eller nåt. Eftersom jag inte har nån lust att åka hem bara för att träffa henne frågade jag om hon ville komma in till stan å träffas å kanske ta en fika eller åka till torp. Så antingen på tisdag eller onsdag ska jag hinna med att träffa henne. Det är konstigt, för när Anna-Lena jobbade i Kuwait 4-5 månade saknade jag henne jättemycket. Nu när hon flyger ifrån Sverige och har lägenhet i Stockholm, har jag knappt märkt av att vi inte setts på så länge. I vilket fall ska det bli kul att träffa henne igen, för min faster är inte som andra tråkiga fastrar. Min faster är rolig, oftast iallafall. Hon är som ingen annan, fast väldigt lik mig på många sätt. Jag ser mig själv i henne och hoppas hela tiden att hon gör desamma i mig. När jag var liten gjorde jag allt för att hon skulle se mig. Jag ser upp till henne och hoppas att jag någon gång i livet kan bli lika självständig som henne. Så en fika med henne betyder massa skitsnack och massa prat om allt vi missat, så vi har mycket att ta igen.

Nu ska jag se klart på Pretty Women! pusssss

2008-04-18 Fredag

När jag var liten, si så där ett år, träffade jag för första gången min första bästa vän. Hon var inte bara min första bästis utan även den vän jag haft längst, den enda vän jag nånsin kunnat bli arg på, på riktigt. Vi var vänner länge, och våra familjer blev bra vänner och umgicks mycket. Enda fram till vi blev runt 12 var hon min bästa, men det var då det började gå utför. Vi började bråka om allt en 12 åring kan bråka om, svartsjukan blev för stor och det var den som tog knäcken på oss, på vår vänskap och på vänskapen mellan våra familjer. Fram til vi blev runt 13-14 försökte vi att hålla vår väskap vid liv, men sedan dess har vi bara träffats ett fåtal gånger.

Vi bråkade inte bara, jag och hon, vi hade massa kul också. Det fanns ingen som kunde ha så kul som vi, som kunde hitta på så mycket bus som vi. Våra föräldrar var inte alltid glada på oss, det är en sak som är säkert. Våra bröder kunde döda oss emellanåt och andra kompisar hatade att vi var så tajta. Det var då hon kom in i bilden. Hon som sabbade vår vänskap. Jag är inte bitter på det längre, men jag har vart det, länge, men nu har jag gått vidare. Jag ser dina bilder på bilddagboken nu, ser hur tajta ni har blivit. Det är då ärret i hjärtat svider till, saknaden. För hur det än är, hon tog min plats. Platsen i ditt hjärta som förut var min. De sägs, att de riktiga vännerna är dem man kan bli arg och sur på. Det stämmer inte, du är inte en riktig vän. Men det har du väl redan insett.

Vi träffas ibland, inte alls ofta. Tror inte jag träffat dig sen i slutet av nian, kanske början av ettan. Men då spelar det ingen roll att vi inte setts på över ett år, då är det sig likt igen. Vi är busiga, innan svartsjukan och skitsnack tog över. Då förstår jag varför du var min bästa vän i så många år!

Det jag undrar över är om du tänker på mig, så som jag tänker. Om du känner saknaden, på samma sätt som jag känner saknaden. Det lär jag väl aldrig få reda på. Men ser du detta, vilket jag inte tror, hoppas jag att du känner saknaden och minns det vi hade. För ibland saknar jag dig faktiskt! </3


Jag hatade henne för hon tog dig ifrån mig.... Du var min bästis, sommarbästis, minns du?


En elegi för alla vägar som vi inte vandrat än

Egentligen har jag mycket att skriva om, men jag känner att jag håller det inom mig ett tag till. Mest för att se vad som händer, vill inte hoppas för mycket innan jag vet säkert.

Dagen idag har varit bra, likaså gårdagen. Mer sådana dagar år folket. Vaknade klockan elva idag, åt frukost och sedan kom Sarri förbi pch sedan även Melli. Sara gick tillbaka till skolan en sväng och då gjorde ja och Melanie svenska. Sen kom Sara tillbaka igen och då åt vi makaroner och korv ;) Melli gick tidigare til skolan för att hon hade viktiga saker att göra ;) så jag å Sara diskade iordning och sedan gick vi med till skolan. Jag vet egentligen inte varför jag ens gick till skolan, men det är ju alltid kul att träffa lite folk. När jag kom hem igen städade jag min lägenhet och seda gick jag och Jennifer strandpromenaden :) Efter vår promenad gick jag raka vägen till Linnéa å vi gick ut en sväng med. Vi satte oss vid bryggan ocj det kändes nästan som sommar! Vi fick vårkänslor så då firade vi med en mcFlurry =)!

Imorgon ska jag på derby tydligen! Haha, Amanda älskar ju fotboll! men det kan nog bli kul iaf!

pusss å skit

Vilken kväll!

Kvällen igår började hemma hos mig med Sara och Hanna. Vi vinade och hade trevligt =) sedan dök det upp fler och fler och fler folk till min lilla lägenhet och jag tror att vi som mest var runt 25 pers! haha, nytt rekord i min lägenhet kan man säga. Kul hade vi i alla fall. Sedan, vid halv 10 drog vi vidare hem till Jonna. Där var det massa folk och det var riktigt kul. =) Vid ett tiden började vi gå hemåt igen, och vid den tiden hade många av oss blivit riktigt riktigt fulla =D De är väl så det ska va, antar jag?! Hanna och Oscar sov hos mig men åkte hem redan vis nio i morse, medan jag sov vidare till Linnéa ringde och väckte mig vid elva. Sedan dess har jag städat iordning min lägehet, som inte var allt för städad när jag vaknade i morse ;) Jag och Linnéa snackade om att se på film, men ingen orkar gå så vi får väl se om det blir nåt.

Kvällen igår var i alla fall mycket lyckad. Kul att festa med mytt folk som man inte festat med förr =) Kul att se andra folk fulla =) det är kul! Mer sådant vill vi ha! Kanske redan till valborg?! :D

Idag har vi k-dag så jag ska bara slappa gärnet. Imorgon har jag ingen lektion förutom mentortid så jag får väl maila kristofer om att jag struntar i den. Imorgon får det bli en pluggdag helt enkelt och idag tänker jag bara slappa och sova, kanske om jag orkar gå en promenad senare.


Amanda Emma Josefine Gustavsson!

Amanda Emma Josefine Gustavsson, det är jag. Enligt mitt födelsetest heter jag Gustafsson med F men jag föredrar Gustavsson med V. Jag bor PÅ Grind. Det ligger mittemellan Fjällbacka och Dingle kan man säga, så ja, ni förstår det är kanske inte det roligaste stället på jorden. Men det duger, jag har bott på Grind i hela mitt snart 18 åriga liv. På veckorna bor jag i min egna lägenhet på Östergatan i Uddevalla. Jag fyller 18 den 17:e oktober. Det är kasst att fylla så sent, men jag överlever det med. Jag går andra året på Öppna programmet på Margretegärdeskolan, med samhällsinriktning. Skolan är bra men allt plugg är jobbigt.


Jag har för tillfället håret blont och klippt i page. Jag gillar att byta hårfärg och frisyr ibland. När jag färgat håret mörkare har det oftast med att jag gillar att jävlas med alla dem som tycker jag borde vara blond. Jag trivs egentligen bättre i blont, men det är kul att variera sig ibland. Jag har gröna ögon. Min mamma brukar säga att jag har kattögon, vet egentligen inte varför. Har katter gröna ögon??


Jag har kompisar med, världens bästa faktiskt. Min absoluta bästa favorit nöt är Linnéa. Jag träffade Linnéa första gången på BB, där vi delade rum. Mamma säger att Linnéas mamma fick hjälpa mamma med mig eftersom hon var mer erfaren med småbarn. Kanske är det därför jag och Linnéa är så lika med vissa saker. Vissa saker har jag och Linnéa gemensamt, men oftast är Linnéa mycket bättre än mig. Jag gillar att slöa framför tv:n medan hon föredrar att vara ute och träna eller något annat duktigt. Linnéa har vart min bästa nöt länge nu, men ibland, även om det inte är så ofta, så tröttnar jag även på henne. Till exempel när hon jävlas med mig och kittlar mig på fötterna, då gillar jag henne inte för fem öre. Förutom min familj är nog Linnéa den enda personen jag aldrig skulle klara mig utan. Hon är som sodastreamad oboy helt enkelt.


Min familj och släkt är förövigt de bästa jag vet. Folk brukar vanligtvis inte gilla att hänga med sina släktingar, men det gör jag, oftast, i en lagom mängd. Ebba, min 10 åriga kusin, är min favorit. Hon kan tjata hål i huvudet på en döv. Men man kan inte annat än att tycka så mycket om henne att man får ont i magen. Jag lär Ebba saker, viktiga saker som jag tycker man ska kunna. Ebba har dessutom lovat mig att aldrig någonsin komma i puberteten, för vi hatar pubertetsungar, Ebba och jag! Anton, min 15åringa pubertetsbror, gillar jag att jävlas med. Jag gillar egentligen att jävlas med alla, men speciellt med Anton för han bli jämt så sur.


Jag har andra kompisar med som jag tycker väldigt mycket om. Några av dem är Lilla Linnea, Sara G, Sara D, Ellen, Ida, Hanna. De är rätt bra med, oftast i alla fall. Men ibland tröttnar jag även på dem. Då gillar jag att vara ensam. Fast inte för mycket, då blir jag uttråkad.


Jag gillar att festa ibland med, helst med Linnéa och Ida. De är mina partyvänner. Ibland när jag festar med Linnéa spelar vi in videodagbok. Det brukar vara kul att vakna dagen efter och ha något att skratta åt. Jag älskar även att snacka gamla festminnen om och om och om igen! Jag dricker sällan för mycket men om jag någon gång skulle få för mig att säga det högt brukar det sluta att jag blir full som ett ägg och så vaknar jag med världens bakis, så oftast håller det för mig själv.

                                                                

Jag är kort med, inte kortkort utan verkligen KORT. 1,53½ möh är jag, inget att hurra för direkt. Men även det är sånt man får lära sig leva med. Det är inte alltid lätt vara kort i dagens samhälle. Kommer man till exempel in på Willys för att handla slutar det ofta med att jag inte når till varorna som står på de höga hyllorna. Det är en anledning till att jag sällan går och handlar själv.


Ofta är jag rätt pratglad, kan ha lite svårt för att hålla tyst när man egentligen borde. Speciellt när jag har fått någon slags alkoholhaltig dryck i mig. Då säger jag saker jag oftast bara tänker i nyktert tillstånd. Men ibland är jag blyg, ibland är för ofta. Jag hatar min blyghet, försöker att jobba bort den, men det är inte alltid så lätt vill jag lova.  


Jag älskar att ligga och se på film och tv.n dagarna i enda. Jag älskar serier som OC, One tree hill och Gossip girl för att bara nämna några. Filmer som Pretty Women, Notting Hill och Dagboken kan jag se tusen gånger utan att tröttna.


Även fast jag bara har drygt ett år kvar på gymnasiet har jag inte en aning om vad jag vill göra efteråt. Jag vet att jag vill resa, jobba och plugga med var och vad har jag inte en susning om. Det skrämmer mig mycket, ovissheten.


Jag har dolda talanger också, några av dem är... Äsch jag kommer inte på någon just nu, men det får ni leva med. Nu vet ni allt ni behöver veta om en Amanda Emma Josefine Gustavsson!


                                                                                                                            


Trysil!

Igår vid halv sju svängde bussarna in på Margretegärdes parkering, ut klev massa glada men väldigt slitna elever efter en fem dagar lång resa i Trysil. För slitna var vi efter massa skidåkning, sena kvällar och tidiga mornar. Vi har tillsammans bildat ännu fler minnen som jag för alltid kommer att minnas. För hur det än är, hur mycket plugg vi än har, så finns det inget bättre än Öp. Det är en stor skillnad att träffas varje skoldag till att tillbringa 5 dagar tillsammans i en "tårtbit" på 14kvm på 4 pers. Vi har gått varandra på tårna tillslut och stört oss på småsaker, men så här i efterhand gör det inget, det var värt det, värt varenda litet bråk, för vi har haft världens 5 bästa dagar med världen bästa Öp-gäng. Vi är ÖP, bäst i Sverige. Så är det bara.

Massa minnen kommer jag ta med min från denna resan, när Ida snackade i sömnen eller "pekade finger" i sömnen eller roligast av allt när vi lämnade Sara ensam med maten. Det är en sån sak man inte kan förklara, det måste upplevas för att förstå hur kul det var. Vi har haft 2½ underbara skiddagar med massa bra skidåkning, 4 kvällar tillsammans med massa skratt och andra roliga saker. Denna resa var verkligen ett minne för livet, på alla sätt.


Nu är vi hemma igen, efter denna resa. På måndag återgår vi till vardagen igen, med massa plugg. Men fram tills dess kommer jag flyga på dessa små "Trysilmoln", minnas denna resan och allt det bra och roliga vi gjorde.

Förövrigt satt jag precis och såg på postkodsmiljonären och såg Korpen bli 225 000 kronor rikare! Då blir man stolt, då inser man, återigen, att ÖP är utan tvekan den bästa skolan som finns!

Tack
till alla er som gjorde Trysilresan till ett minne för livet.
Tack för att jag får lära känna er mer och mer för varje dag som går.
Och Tack för att vi har över ett åt till tillsammans att lära känna varandra ännu mer och får ännu fler vänner för livet!
Tack, ni är anledningen till att jag stannar kvar på denna skola!
TACK <3

Bara sådär.

Jag har inte skrivit på ett tag, har haft så förbannat mycket i skolan. Å jag kan med stolthet berätta att Amanda varit en riktig pluggis denna veckan. Pluggat till sena kvällar nästan varje dag. Nu sitter jag med min relgion som ska vara inne imorn, jag är klar ska bara läsa igenom den. Samma gäller svenskan som också ska in imorn. Däremot har jag inte ens öppnat geografiboken fast jag ska ha ett g prov imorn för det jag missade i fjällen. Får väl berätta för henne att jag inte hunnit denna veckan, trots att jag varit en pluggis. Fick tillbaka hate göteborg idag med, å det gick bra =)

Kommer antaligen inte skiva på ett tag nu, imorn åker jag till Hanna med massa folk kommer tillbaka till stan sent på natten och åker hem till Grind tidigt på lördag. På lördag eftermiddag åker jag in till stan igen eftersom jag ska på födesedagsmiddag till Jennifer :) Tidigt på söndag åker jag tillsammans med de flersta öp 2:orna till Trysil =D Ska bli så kul, det är vi fan värda alla öp-nörds, så som vi har pluggat denna våren. Eller sen vi började öp har vi pluggat röven, så de är vi fan värda! :)

Ha det bra här hemma! För vi kommer i alla fall ha fett kul i norge :)